Evenimente

  Investiții de milioane de euro la Manoleasa Inapoi  
07-03-2018 
Primăria Manoleasa va investi aproximativ opt milioane de euro pentru a moderniza toate instituțiile de învățământ din comună, dar și pentru o rețea nouă de apă și canalizare. Contractele de finanțare au fost semnate, iar fondurile vor fi asigurate prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

„Săptămâna viitoare vor demara lucrările la toate școlile și grădinițele de pe raza comunei. Acestea vor fi aduse la standarde europene, iar costul total este de 2,5 milioane de euro. Beneficiari direcți sunt cei peste 600 de copii pe care îi avem în comună”, a spus Cristinel Aroșculesei, primarul de la Manoleasa. Astfel, va fi schimbat acoperișul, geamurile, ușile, băile vor fi construite în interior, iar tot mobilierul din clase va fi schimbat.

Potrivit edilului, sunt mari șanse ca lucrările să fie finalizate în toamnă, iar copiii să înceapă anul școlar în unități de învățământ noi.

În plus, pe lângă cele nouă unități modernizate, edilul mai are în vedere construirea unei grădinițe în satul Loturi.

O altă problemă cu care se confruntă cei aproximativ 4.000 de locuitori ai comunei este lipsa apei potabile și a canalizării. Deși se află pe malul Prutului, în ultimii ani localitatea a fost afectată de secetă. „Am semnat un contract de finanțare de 24 milioane tot prin PNDL, pentru apă și canalizare. Momentan suntem la capitolul proiectare, urmând ca în martie să scoatem la licitație lucrările care sper să înceapă în toamna acestui an. Astfel, vom da posibilitatea oamenilor să se racordeze la noua rețea”, a mai preciza edilul.